Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Υποχωρεί ο παγετός

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Υποχωρεί ο παγετός
Ο ηλιόλουστος καιρός και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, οδήγησε τους κατοίκους της πόλης στην θάλασσα.Για βόλτα ή για μπάνιο, στιγμιότυπα από την παραλία Γλυφάδα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά , φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν στα βορειοδυτικά

• Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και ο παγετός θα περιοριστεί στις βορειότερες κυρίως περιοχές της χώρας

• Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Την Παρασκευή στα δυτικά, από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και από τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 16 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα στις 29/1/1969 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -1,1°C στον Πειραιά. Το 1987 επικράτησαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με 28°C στο Λεωνίδιο και 27°C στο Άργος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα