Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Πέμπτη
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Μετά την Πέμπτη βελτιωμένος καιρός με άνοδο θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Από Πέμπτη βελτιωμένος καιρός
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά έως την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη θα αρχίσει να ανεβαίνει
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 7 με 8 και πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από την Τετάρτη το απόγευμα

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.


Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς και στα νησιά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-03-2023


Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα δυτικά θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 30-03-2023


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-03-2023

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα