Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ
Στιγμιότυπο από παραλία της Αργολίδας Eurokinissi

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Βελτιωμένος θα είναι το Σάββατο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 34 βαθμούς , ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια , όπου υπάρχει κίτρινη καιρική προειδοποίηση στο σύστημα Meteoalarm.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλός κίνδυνο πυρκαγιάς για Αργολίδα, Κορινθία, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και περιοχές Δωδεκανήσων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Στην περιοχή μας βαθμιαία θα επικρατήσει διάταξη μελτεμιού.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και τους 30 με 32 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 20 Ιουλίου 1973 είχαμε 40 βαθιούς Κελσίους σε Ηράκλειο και Χανιά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα