Καιρός: Ασθενείς βροχές από το απόγευμα του Σαββάτου

Καιρός: Ασθενείς βροχές από το απόγευμα του Σαββάτου
Ασθενείς βροχοπτώσεις INTIME NEWS

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με λίγα φαινόμενα από τα απόγευμα. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και στο Ιόνιο τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 26/11/1896 νεροποντή στην Αττική προκαλεί σοβαρές πλημμύρες και θανάτους στην Αθήνα, 12 σπίτια κατέρρευσαν.
  • Το 1948 είχαμε χιονόπτωση στην Αθήνα, απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο.
  • Το 1976 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Αττικής.
  • Το 2013 σημειώθηκε τραυματισμός αγοριού στην Αμαλιάδα από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα