Καιρός: Χωρίς ουσιαστικές βροχές έως και την Κυριακή

Καιρός: Χωρίς ουσιαστικές βροχές έως και την Κυριακή
Λιακάδα στην Αθήνα Eurokinissi

Ο καιρός την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες από το Θοδωρή Κολυδά

Σε πρόσφατο άρθρο μας για τον καιρό είχαμε εξηγήσει ότι ο άνομβρος καιρός οφείλεται στην παρουσία του ισχυρού αντικυκλώνα στην Ανατολική Ευρώπη ο οποίος ακόμη και μέχρι σήμερα εμποδίζει τα συστήματα της Δυτικής Ευρώπης να κινηθούν ανατολικότερα.

Στον χάρτη παρουσιάζουμε την ροή της ατμόσφαιρας στον Βόρειο Ατλαντικό και την Βόρεια Ευρώπη όπου επικρατεί ισχυρό δυτικό ρεύμα και αυτό απεικονίζεται με την μπλε καμπύλη της πορείας του πολικού αεροχειμμάρου. Αυτό πρακτικά μας πληροφορεί ότι γι’ αυτήν την εβδομάδα δεν προβλέπονται κρύα στη χώρα μας.

Πληροφορούμαστε επίσης ότι τα δραστήρια χαμηλά που αυτήν την εποχή σχηματίζονται στην Μεσόγειο δεν πρόκειται άμεσα να μας επηρεάσουν, καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ παράλληλα βλέπουμε ότι υπάρχει τάση να κινηθεί ανατολικότερα ένας άλλος ισχυρός αντικυκλώνας αυτός του Ατλαντικού Ωκεανού από την περιοχή των Αζορών.

Σήμερα σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών στα ηπειρωτικά Οι βοριάδες θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Η προοπτική του καιρού

Δεν αλλάζει σημαντικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κι άλλο.

Δείτε την πρόγνωση της Ευρώπης έως τη Δευτέρα σε βίντεο

undefined

Υπάρχει σαφής τάση για πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη της τάξεως των 5 περίπου βαθμών. Παράλληλα διαφαίνεται και η προοπτική για αξιόλογες βροχοπτώσεις και στις δύο περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα