Καιρός: Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία με τοπικές βροχές την Κυριακή

Καιρός: Έως 29 βαθμούς η θερμοκρασία με τοπικές βροχές την Κυριακή
Καιρός στην Αθήνα Eurokinissi

Αστάθεια κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα και άνεμοι 4 με 5 και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στη κεντρική και βόρεια χώρα.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στη Μακεδονία προβλέπονται τοπικοί όμβροι και από τις προμεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο ανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις4/6/1907 ξεσπά ισχυρότατη καταιγίδα στη κεντρική Ελλάδα που προκαλεί την υπερχείλιση του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα, σκοτώνοντας 400 άτομα.
  • Το 1963 είχαμε χαλαζόπτωση στη Λάρισα με καταστροφές σε καλλιέργειες.
  • Το 1993 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις με πλημμύρες στη Θεσσαλία.
  • Το 2015 15 χωριά στον Ν. Ροδόπης έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα λόγω πτώσης κεραυνών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα