Καιρός: Επιδείνωση την Τετάρτη με καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Επιδείνωση την Τετάρτη με καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας
Βροχές στην Αθήνα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISS

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νέο κύμα της κακοκαιρίας από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών Κελσίου.
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φθάνουν τοπικά τα 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα).Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 11 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 25/1/1963 ισχυρές χιονοπτώσεις στα πεδινά, -24°C στη Πτολεμαΐδα.
  • Το 2003 ισχυρές βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη.
  • Το 2006 οι ισχυρές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία συνεχίζονται, στο Βόλο το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 30cm και η κίνηση των οχημάτων γίνεται αποκλειστικά με αλυσίδες (ολικός παγετός). Πάγωσε η λίμνη Παμβώτιδα.
  • Το 2013: Θυελλώδεις άνεμοι σε Κύθηρα και Μεθώνη.
  • Το 2014 οι ισχυρές βροχές σε Αττική και Κόρινθο προκαλούν πτώσεις δέντρων και πλημμύρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα