Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις από το μεσημέρι της Τρίτης

Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις από το μεσημέρι της Τρίτης
Συννεφιασμένος καιρός στην Αθήνα EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περιορισμένη αστάθεια στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια κυρίως ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 6/6/1958 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Κ. Μακεδονία και Λέσβο, πλημμύρες στην Αθήνα.
  • Το 1986 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.
  • Το 2007 εκδηλώθηκε πολύ ισχυρή καταιγίδα στο Βόλο

Η απόβαση στη Νορμανδία

Στις 6 Ιουνίου του 1944 τα ξημερώματα ξεκινά η απόβαση των Συμμάχων στις ακτές της Νορμανδίας γεγονός που θα συντελέσει αποφασιστικά στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων και στη συντριβή της Γερμανίας.

Οι κλιματικές και μετεωρολογικές συνθήκες ήταν εξ αρχής σημαντικές για το σχεδιασμό της απόβασης. Έτσι επιλέχθηκε η 5 Ιουνίου λόγω του σεληνόφωτος και της παλίρροιας που θα βοηθούσαν τις επιχειρήσεις. Η επιδείνωση όμως του καιρού οδήγησε σε νέα αναβολή για το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, οπότε είχε προβλεφθεί παροδική βελτίωση του καιρού. Λόγω της κακοκαιρίας, οι Γερμανοί δεν περίμεναν απόβαση έτσι η γερμανική αντίσταση δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο οι απώλειες της πρώτης μέρας ήταν πάνω από 4.000 νεκροί.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα