Καιρός: Γενικά βελτιωμένος – Τρίτη και Τετάρτη θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα

Καιρός: Γενικά βελτιωμένος – Τρίτη και Τετάρτη θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα
Ηλιοφάνεια INTIME NEWS

Εξασθένηση ανέμων και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτίωση του καιρού. Τοπικά φαινόμενα την Τρίτη και Τετάρτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σημαντικά την Τρίτη και Τετάρτη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 21-03-2023

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-03-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια πιθανώς τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 23-03-2023


Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τετάρτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα