Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την 25η Μαρτίου

Καιρός: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την 25η Μαρτίου
Ηλιοφάνεια EUROKINISSI

Γενικά βελτιωμένος καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στα πελάη θα φτάνουν τα 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον στα βορειοανατολικά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 7 βαθμούς. Θα φτάσει στους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι, σαν σήμερα:

  • Στις 25/3/1900 είχαμε σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα με καταστροφές από κεραυνούς.
  • Το 1998 ισχυροί καταβάτες άνεμοι στα Ιωάννινα οδηγούν στη ματαίωση της παρέλασης ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια κυρίως στη παραλίμνια περιοχή. Έντονες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας.
  • Το 2016 χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα