Καιρός: Ήπιες θερμοκρασίες με αστάθεια στα δυτικά και βόρεια

Καιρός: Ήπιες θερμοκρασίες με αστάθεια στα δυτικά και βόρεια
Ήπιος καιρός Eurokinissi

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ και πάλι ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στα ανατολικά της Ευρώπης που προκαλούν άστατο καιρό ενώ αντίθετα στα βόρεια επικρατούν υψηλές πιέσεις και γενικά αίθριος καιρός. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην Ιβηρική το προηγούμενο διήμερο, θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Στον χάρτη της Βαλκανικής παρατηρούμε ότι στη κεντρική Μεσόγειο υπάρχει ένα αβαθές χαμηλό , το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει την Παρασκευή. Την Πέμπτη πάντως στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και το μεσημέρι-απόγευμα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. . Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες με την ίδια ένταση που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 16 Μαΐου 1982 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος, ενώ χιονοπτώσεις είχανε και το 2010 στη Πίνδο άνω των 1500 μέτρων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα