Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και μποφόρ

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με βροχές και μποφόρ
Κόσμος πετάει χαρταετό στο λόφο του Φιλοπάππου στην Αθήνα την Καθ. Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός το Σάββατο. Ξαναέρχονται βροχές από το μεσημέρι της Κυριακής στα νότια και την Καθαρά Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές. Αναλυτικά πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Πρόσκαιρη βελτίωση Σάββατο. Μας τα χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως τη Καθαρά Δευτέρα
  • Θερμοκρασία σε καλές για την εποχή τιμές με πτώση τη Καθαρά Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ και τη Δευτέρα τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Καιρός Κυριακή

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

Καιρός Τρίτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα κεντρικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τόπους στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 5 με 7 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με βροχές τη Δευτέρα και Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Καιρός Θεσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα