Ο καιρός την Κυριακή: Λίγες τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός την Κυριακή: Λίγες τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας
Δειλινό πάνω από την Ακρόπολη Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή και τις επόμενες ημέρες.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Κυριακή στις περισσότερες περιοχές ενώ βροχές θα έχουν τα δυτικά και νότια . Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί μερικός παγετός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Το Σάββατο κατεγράφη θερμοκρασία -5 βαθμών στη Φλώρινα -3 είχε η Αλεξανδρούπολη και η Τρίπολη δρόμους.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει με φαινόμενα κυρίως στα Δυτικά και τα Νότια της χώρας μας. Οι θερμοκρασίες την Κυριακή στη χώρα μας θα είναι περίπου ίδιες με της Αγγλίας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Σικελίας με ανατολική νοτιοανατολική κίνηση .Πάντως σε πολλές περιοχές θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με φαινόμενα κυρίως στα Νοτιοδυτικά . Οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μπ και στα Δυτικά και νότια θα φτάνουν τα 5 με 6 μπ Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα Κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 15 με 17 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου δεν προβλέπονται σχεδόν καθόλου βροχές οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 βαθμών.

Στην Θεσσαλονίκη το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα επικρατήσει γενικά άνομβρος καιρός με λίγα μόνο φαινόμενα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 8 και 13 βαθμών Κελσίου.

Προοπτική των επόμενων ημερών

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα βόρεια και στα υπόλοιπα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με λίγες βροχές στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο φτάνοντας περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά θα φτάσουν τα 6 με 7 μπ και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα Βόρεια τα ανατολικά.

Για τις επόμενες ημέρες , περίπου μέχρι το ερχόμενο Σάββατο δεν υπάρχει τάση για σημαντικές βροχές στη χώρα μας όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο μονόλεπτο βίντεο που ακολουθεί.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 2 Δεκεμβρίου του 1957 είχαμε -10 βαθμούς Κελσίου στα Γιάννενα . Εκείνη την περίοδο αναφέρθηκε έως και 3 μέτρα (!) χιόνι στο Πήλιο , ενώ χιονόπτωση κατεγράφη ακόμη και στα Δωδεκάνησα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα