Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο: Διατηρείται η ζέστη με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο: Διατηρείται η ζέστη με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
Διατηρείται ζεστός ο καιρός (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό του Μεγάλου Σαββάτου από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Παρά τις αυξημένες νεφώσεις που είχαμε σήμερα στα κεντρικά και βόρεια η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και στους σταθμούς της ΕΜΥ ο υδράργυρος έφτασε τους 28 βαθμούς στις Σέρρες την Καστοριά , και την Κέρκυρα , 27 βαθμούς είχαμε στη Λάρισα την Καλαμάτα τη Λαμία την Ανδραβίδα τη Φλώρινα τα Γιάννενα και τον Άραξο , ενώ 26 βαθμοί σημειώθηκαν σε Ζάκυνθο Πρέβεζα Κεφαλονιά και Τανάγρα.

Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο το Σαββατοκύριακο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα από το Μεγάλο Σάββατο θα υποχωρήσουν και τα υψηλέ επίπεδα σκόνης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ένα ομαλό πεδίο στη χώρα μας ενώ η Κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται από μετωπική δραστηριότητα που αύριο θα περάσει από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και θα προκαλέσει φαινόμενα αστάθειας

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν τα κεντρικά και τα βόρεια από τοπικά φαινόμενα Έτσι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από ανατολικές 3 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες . Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 27 Απριλίου 2008 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορειοδυτικής Ελλάδος και ισχυρές καταιγίδες σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα