Καιρός: Νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πότε βελτιώνεται

Καιρός: Νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Πότε βελτιώνεται
Νεφώσεις ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Θα διατηρηθεί τις επόμενες ημέρες η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα με σχετική ύφεση την Παρασκευή

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος ο καιρός το επόμενο τριήμερο με σχετική ύφεση από την Παρασκευή .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών


Σήμερα Τετάρτη προβλέπονται σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες αρχικά στα θαλάσσια-παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρχικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου

ΠΕΜΠΤΗ 01-06-2023


Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Το μεσημέρι – απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και, κυρίως στα δυτικά καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-06-2023

Λίγες νεφώσεις, στα δυτικά και νότια αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά ανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-06-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Παρασκευή . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός κυρίως Πέμπτη και Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα