Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Νεφώσεις ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Άνοδος θερμοκρασίας και ενισχυμένοι νοτιάδες στα δυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Αναλυτικές προγνώσεις Ελλάδος

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 15/5/2006 Ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Θεσσαλονίκη.
  • Το 2010 είχαμε 40 χιλιοστά βροχής στα Ιωάννινα.
  • Το 2012 Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Υδροσίφωνας στη Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα