Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 7 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

    • Ο καιρός θα κυλήσει με έντονα φαινόμενα την Τρίτη σε όλη τη χώρα που Τετάρτη προοδευτικά θα υποχωρήσουν .
    • Θερμοκρασία σε πτώση κατά 5 με 7 βαθμούς την Τετάρτη
    • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

  • Σήμερα Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, όμως από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας, όπου νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

    Καιρός Τρίτη

    Επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά, με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

    Καιρός Τετάρτη

    Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοδυτικά.

    Καιρός Πέμπτη

    Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το βράδυ και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

    Καιρός Παρασκευή

    Στα δυτικά, από το μεσημέρι στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

    ΚΑΙΡΟΣ Αθήνα

    Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 βαθμούς Κελσίου ην Τρίτη , αλλά την Τετάρτη και Πέμπτη θα πέσει στους 9 βαθμούς Κελσίου

    ΚΑΙΡΟΣ Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές . Η θερμοκρασία από τους 13 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη θα πέσει στους 5 με 7 βαθμούς την Τετάρτη και Πέμπτη.

    Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

    Ροή Ειδήσεων

    Περισσότερα