Καιρός: Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Καιρός: Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Βροχόπτωση Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ποιες περιοχές θα παρουσιαστούν φαινόμενα, με νεφώσεις και βροχές.

Θα διατηρηθεί τις επόμενες ημέρες η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νότια τμήματα και συγκεκριμένα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα οι ασταθείς αέριες μάζες επεκτείνονται νοτιότερα, ενώ παράλληλα δημιουργείται επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο το Σάββατο και την Κυριακή τοπικά θα προκαλέσει ύψη βροχής πάνω από 30 και 50 mm στα νότια, τιμή που θεωρείται υψηλή. Δεν αποκλείονται τοπικά έντονα φαινόμενα με μεγάλη ραγδαιότητα .

Οι σημερινές βροχές στα νότια θα διατηρηθούν και το Σάββατο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα θα διατηρηθούν οι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν ανάλογα φαινόμενα

Το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί το ίδιο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος στα ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι σε γενικές γραμμές δεν προβλέπεται να ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμαίνεται σε τιμές κοντά στα κανονικά επίπεδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα