Καιρός: Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Καιρός: Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός την Τρίτη. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ
  • Θερμοκρασία σε πτώση Τετάρτη και Πέμπτη     
  • Γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές από την Παρασκευή και μετά

Σήμερα Τρίτη στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα μπόρες,  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση στον Κάβο ντόρο τοπικά 4-5 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-05-2020

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη συννεφιά και από τις προμεσημβρινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν τη νύχτα. Στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και την Εύβοια λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στο νότιο Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, το πρωί λίγες νεφώσεις και από το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους Βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 07-05-2020

 

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-05-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-05-2020

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Με τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

 

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα  Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4-5  μποφόρ και η  θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη       

 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές  νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα