Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια από το Σάββατο – Πώς θα κινηθεί τον Ιούλιο

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια από το Σάββατο – Πώς θα κινηθεί τον Ιούλιο
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και έως 33 στα νησιά του Αιγαίου. Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα αστάθειας. Η προοπτική του καιρού μέχρι τα μέσα του μήνα από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στην στάθμη των 850 hPa σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές για το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα θα φτάσουν περί τους 36 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η τάση της θερμοκρασίας στην Αθήνα από το Σάββατο 9 Ιουλίου είναι πτωτική και θα διατηρηθεί περίπου σε αυτά τα επίπεδα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Στο παραπάνω μετεώγραμμα πέραν της πτώσεως της θερμοκρασίας παρατηρούμε και φαινόμενα υετού, τα οποία θα είναι σημαντικά για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι απογευματινές και νυχτερινές εξωτερικές εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου θα χρειαστούν οπωσδήποτε την παρουσία τεντών, λόγω αυτού του άστατου καιρού που θα επικρατήσει.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν τα φαινόμενα αστάθειας αλλά θα συνεχίσουν να έρχονται προς την περιοχή μας σχετικά ψυχρότερες αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια.

Τα στοιχεία των ατμοσφαιρικών μοντέλων συγκλίνουν με αυτά των κλιματικών, όπου και εκεί υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για καλές θερμοκρασίες μέχρι και τα μέσα Ιουλίου. Οι θερμοκρασίες που προβλέπεται να επικρατήσουν στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και κατ’ επέκταση και στην επιφάνεια , προβλέπεται να είναι κανονικές ή λίγο κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Χρονικό διάστημα 4 με 10 Ιουλίου

Χρονικό διάστημα 11 με 17 Ιουλίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα