Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι Μεγάλη Πέμπτη

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι Μεγάλη Πέμπτη

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από Μεγάλη Παρασκευή και μετά. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια – Βελτίωση από μεσημέρι Μ. Πέμπτης

• Θερμοκρασία σε πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς – Αισθητή άνοδος από Μ. Παρασκευή και μετά – Κυριακή Πάσχα με 23 -25 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι μέχρι Μ. Πέμπτη τοπικά θυελλώδεις, με εξασθένηση τις επόμενες ημέρες

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν νοτιότερα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βοριάδες με την ίδια ένταση και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και  βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα      

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 21  βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη   

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια . Η  θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα