Καιρός: Σχετική βελτίωση το επόμενο διήμερο – Άστατος σε γενικές γραμμές έως τα μέσα του μήνα

Καιρός: Σχετική βελτίωση το επόμενο διήμερο – Άστατος σε γενικές γραμμές έως τα μέσα του μήνα
Αίθριος καιρός INTIME NEWS

Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά και άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με ματιά

• Τοπικά φαινόμενα και σχετική βελτίωση το επόμενο διήμερο- Διατήρηση της αστάθειας

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η 10ημερη προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Η διατήρηση του άστατου καιρού μέχρι τα μέσα του μήνα φέρνει πολύ υψηλότερες τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα με βάση τα στοιχεία του ECMWF μέσω της υπηρεσίας EFFIS/ Copernicus


Παράλληλα σε αυτό το χρονικό διάστημα διατηρούνται και οι θερμοκρασίες σε χαμηλότερα επίπεδα από το κανονικό.


Τα ίδια αποτελέσματα μας δίνει και το μετεώγραμμα για την Αθήνα μέχρι και τα τέλη του δευτέρου Δεκαημέρου του Μαίου


ANΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Σήμερα Σάββατο στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-05-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-05-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 09-05-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αθήνα τοπικές νεφώσεις

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός από Τρίτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια από την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα