Καιρός: Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας μέχρι το μεσημέρι – Πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας μέχρι το μεσημέρι – Πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά sooc

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση 5των φαινομένων από το μεσημέρι .
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15 και στη νησιωτική χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 11/1/2003 εκδηλώθηκε καταιγίδα με χαλαζόπτωση και πλημμύρα στο Βόλο.
  • Στις 11 Ιανουαρίου 2008 Ισχυρό κύμα ψύχους έπληξε τη Μέση Ανατολή. Στη Βαγδάτη χιόνισε για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.
  • Στις 11 Ιανουαρίου 1975 ισχυρός κυκλώνας προκαλεί μεγάλη πολυήμερη κακοκαιρία στις ΗΠΑ με φονικές χιονοθύελλες στις κεντρο-βόρειες περιοχές και δεκάδες φονικούς ανεμοστροβίλους στις νότιες. Τότε καταρρίφθηκαν πολλά μετεωρολογικά ρεκόρ, όπως ο μεγαλύτερος αριθμός ανεμοστροβίλων για το μήνα Ιανουάριο και άλλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα