Eurovision 2024: 12αρι από την επιτροπή της Κύπρου στην Κροατία -Τι έδωσε στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Η ομάδα της Σάττι
Η ομάδα της Σάττι αναμένει την ανακοίνωση για τον Τελικό της Eurovision Sarah Louise Bennett / EBU

Η ανακοίνωση της επιτροπής της Κύπρου στη Eurovision 2024. Δεν πήραμε το 12άρι. Σε ποια χώρα δόθηκε.

Στο πλαίσιο συζητήσεων για το πόσο “πολιτική” είναι η Eurovision, για το αν ακούμε τα πραγματικά γιουχαΐσματα στο Ισραήλ ή κόβονται από τους διοργανωτές (τηλεοπτικά) και για το αν θα ανταλλάξουμε 12άρια με την Κύπρο… το τελευταίο το είχαμε ήδη καταλάβει. Όχι φέτος!

Η ανακοίνωση της επιτροπής της Κύπρου στον Τελικό της Eurovision 2024, και ενώ περιμένουμε τον μεγάλο νικητή και τη θέση που θα πάρει η Ελλάδα με το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι, δεν μας έριξε από τα … σύννεφα.

Η Κύπρος έδωσε 7 βαθμούς στην Ελλάδα, ενώ το 12άρι του νησιού πήγε στην Κροατία.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της επιτροπής της Κύπρου

Eurovision 2024: Παρασκήνιο για τη βαθμολογία στην Κύπρο

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό δημοσίευμα ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει καλή βαθμολογία στην Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision 2024, διότι το “Liar” ήταν μία επιλογή που απέρριψε η ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, είχε απαντήσει και ο ίδιος για τη Eurovision μεταφέροντας μέρος του περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρέσβη της Κύπρου. «Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της».

Η Silia που έκανε μια δυνατή εμφάνιση στη σκηνή είχε πει: «Είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία και έτσι νιώθω ότι εκπροσωπώ και τις δύο χώρες. Για τα υπόλοιπα ρώτησε τον ΡΙΚ. Είμαι εδώ για τη μουσική, για την Eurovision και να τραγουδήσω. Αυτό είναι το focus και ο στόχος. Φέτος το Liar θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Έτσι, είναι η μουσική βιομηχανία […] Ειλικρινά δεν πολυξέρω τι έγινε. Είμαι για τη μουσική εδώ και να χορεύω. Είμαι λίγο στενοχωρημένη γιατί είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία. Είμαι από την Θεσ/νίκη και από την Λάρνακα. Η Ελλάδα και η Κύπρος είμαστε και θα είμαστε μαζί. Έτσι, πρέπει να είναι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα