Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια στα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια στα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα
Συννεφιά στην Αθήνα eurokinissi

Σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία, άνεμοι έως 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι:

  • Σαν σήμερα στις 29/5/1991 είχαμε Χιονοπτώσεις στη Πίνδο πάνω από τα 1600μ
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι που προκάλεσαν προβλήματα στη Θεσσαλία
  • Το 2011 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Πελ/νησο ακι το 2012 σφοδρή χαλαζόπτωση στη Κοζάνη
  • Το 2014 σημειώθηκαν πλημμύρες στις Σέρρες, τη Θεσ/νίκη και τον Βόλο, χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα και Μαγνησία. Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν σε Εύβοια και Κυκλάδες. Διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες στη Σκιάθο λόγω πτώσης κεραυνού
  • Το 2015 είχαμε 19 τραυματίες από κεραυνό στην Κνωσό

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα