Καιρός: Συννεφιά έως την Πέμπτη – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα και πέφτει η θερμοκρασία

Καιρός: Συννεφιά έως την Πέμπτη – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα και πέφτει η θερμοκρασία
Κακοκαιρία (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις έως την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια με παροδικά φαινόμενα και κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια έως την Πέμπτη . Την Παρασκευή πολλές βροχές και χιόνια σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας .
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα έως την Πέμπτη. Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθεί κατά 4 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και από την Παρασκευή 8 μποφόρ, πιθανόν το Σάββατο και 9

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 6 με 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2023

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς και στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα νότια και στην ανατολική νησιωτική χώρα βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια-παράκτια. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-02-2023


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα πελάγη 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα