Καιρός: Συννεφιά με παροδικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες – Κανονικές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια

Καιρός: Συννεφιά με παροδικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες – Κανονικές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια
Συννεφιά EUROKINISSI

Τοπικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες στα ανατολικά και νότια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα κυρίως στα νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή στη Θράκη, τις ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και στα θαλάσσια-παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 – 600 μέτρα και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-01-2023

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφωσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-01-2023

Στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2023

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων με σταδιακή βελτίωση. Στη δυτική χώρα τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές έως την Κυριακή . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα