Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και άνεμοι την Παρασκευή

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και άνεμοι την Παρασκευή
Πλατεία Συντάγματος INTIME NEWS

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα νότια ανατολικά και νότια τοπικές βροχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στα νότια

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις με βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 3/2/1965 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στο κέντρο της Αθήνας.
  • Το 2009 σημειώθηκαν 25.6°C μέγιστη θερμοκρασία στις Βρύσες Χανίων.
  • Το 2011 είχαμε κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα