Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και παγετός στα βόρεια την Πέμπτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και παγετός στα βόρεια την Πέμπτη
Χαμηλές θερμοκρασίες Eurokinissi

Θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα νότια λίγες βροχές και στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από το βράδυ στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 2/2/1960 είχαμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, χαλαζοπτώσεις στη Κρήτη.
  • Το 2005 σημειώθηκε χιονόπτωση στη Θεσ/νίκη.
  • Το 2012 χιονοκαταιγίδα θερμού μετώπου έπληξε τα Ιωάννινα, με χιονόστρωση 20εκ στη πόλη. Χιόνιζε επί 15 ώρες σε όλα τα ορεινά χωριά της Ηπείρου. Μισό μέτρο χιόνι σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, 20εκ στη Λάρισα. Χιονοπτώσεις μέχρι τα 300μ στη Βόρεια Πελοπόννησο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα