Καιρός: Τοπικές συννεφιές το τριήμερο – Κρύο την επόμενη εβδομάδα

Καιρός: Τοπικές συννεφιές το τριήμερο – Κρύο την επόμενη εβδομάδα
Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου Eurokinissi

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το εορταστικό τριήμερο, το κρύο επιστρέφει όμως δριμύτερο από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή στη χώρα μας και στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν ασθενείς παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς λόγω της επικράτησης ισχυρών βοριάδων που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στα Βόρεια Βαλκάνια υπάρχει ένα βαρομετρικό υψηλό το οποίο συνδυάζεται με το βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Τυνησίας και προκαλεί ενισχυμένο ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα στη περιοχή μας. Θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία: θα έχει μέγιστη τιμή στα ανατολικά τους 16 με 18 βαθμούς στο ανατολικό Αιγαίο τους 20 και στο Ιόνιο τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Κάβο Ντόρο 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ενώ τη Δευτέρα θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις. Οι βοριάδες θα φτάνουν έως 7 μπ στο Αιγαίο και μόνο την Κυριακή πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία πέφτει αισθητά από την Τρίτη και μετά.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα