Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας
Βροχή στον Πειραιά Eurokinissi

Τοπικές βροχές στα δυτικά, νοτιάδες και προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηπιότερος γίνεται σταδιακά ο καιρός και το κρύο θα αρχίσει να υποχωρεί
  • Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ
     

Σήμερα Τετάρτη στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Πέμπτη 21/01/2021

Την Πέμπτη τα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά – ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά .

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη


Παρασκευή 22/01/2021

Την Παρασκευή στην πρόγνωση του καιρού προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή

Σάββατο 23/01/2021

Το Σάββατο στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Τα φαινόμενα στα δυτικά μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού το Σάββατο

Κυριακή 24/01/2021

Στην πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή


Καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από τους 12 στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, στην πρόγνωση του καιρού, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου .

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα