Καιρός: Τοπικές βροχές και σχετική βελτίωση το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Τοπικές βροχές και σχετική βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Νεφώσεις στην Αθήνα ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά και άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και σχετική βελτίωση το Σαββατοκύριακο..
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6-7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 19 με 20 βαθμούς Κελσίου..

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-05-2023

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στην Κρήτη πιθανώς το πρωί να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 22 με 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-05-2023

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-05-2023

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια έως το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου .

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα