Καιρός: Βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις τη Δευτέρα

Καιρός: Βελτιωμένος με τοπικές νεφώσεις τη Δευτέρα
Αίθριος καιρός στο κέντρο της Αθήνας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Θερμοκρασίες στα κανονικά επίπεδα και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 4-5 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 8/5/2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Κεφαλονιά.
  • Το 2002 στη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας με βροχή, περιορισμένη ορατότητα και αμμοθύελλα που ξεπερνούσαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, κατέπεσε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τύνιδας. Από τους 56 επιβαίνοντες, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα