Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές

Πέφτουν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Θερμοκρασίες της τάξεως των 20 με 23 βαθμών το επόμενο τριήμερο 
  • Λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά 
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μπ το επόμενο τριήμερο 

Σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ πρόσκαιρα θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Σχεδόν αίθριος ο καιρός στην Αθήνα 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος . Το βοριαδάκι θα κρατήσει, αλλά με εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου εως την Κυριακή ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα θα πέσει στους 16 βαθμούς . 

Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη –Την Κυριακή ίσως βρέξει 

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη με παροδικά αυξημένη συννεφιά τη Μεγάλη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version