Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Νοτιάδες έως 7 μποφόρ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Νοτιάδες έως 7 μποφόρ
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχερός ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τρίτη. Διαβάστε την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρή Κολυδά.

Με νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με βροχές πρώτα στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη κεντρική Μεσόγειο υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικότερα προς την περιοχή μας. Γενικότερα τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες εκρηκτικής κυκλογέννεσης στη κεντρική Μεσόγειο με πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το χαμηλό το οποίο θα μας επηρεάσει από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επηρεάσουν τα βόρεια και δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές. Παράλληλα τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας , ενώ τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες προβλέπονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 5-6 και στο Ιόνιο 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μπ . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ από το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και αργότερα 6 μπ ενισχυόμενοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙCA WEATHER.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα