Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν
Βροχερός καιρός στην Αττική Eurokinissi

Διατηρείται η αστάθεια κυρίως στα ηπειρωτικά καθώς τοπικά και στα νότια. Θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά καθώς τοπικά και στα νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Τετάρτη προβλέπονται σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες αρχικά στα θαλάσσια-παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρχικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους το μεσημέρι-απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27 και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 31/5/2008 δύο ανεμοστρόβιλοι επηρέασαν τη Πτολεμαΐδα.
  • Το 2012 είχαμε χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα.
  • Το 2015 εκδηλώθηκε και πάλι έντονη χαλαζόπτωση στο Κουτσελιό Ιωαννίνων

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα