Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη
Βροχή Eurokinissi

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση από βορά προς νότο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 και βαθμιαία τα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς και στα νησιά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 28/3/1931 είχαμε χιονόπτωση με σημαντική χιονόστρωση στην Αθήνα.
  • Το 1958 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Θεσσαλίας.
  • Το 2004 εκδηλώθηκε πολύ σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα.
  • Το 2008 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στην Αμοργό.
  • Το 2014 είχαμε ζημιές λόγω ισχυρών ανέμων στη Σάμο, καταστροφές από κεραυνό στην Άρτα. Χαλαζόπτωση στο Σουφλί.
  • Το 2015 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος λόγων πλημμύρας και χαλαζοπτώσεων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα