Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή
Νεφώσεις και βροχές EUROKINISSI

Εντείνεται η αστάθεια την Κυριακή και τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τις επόμενες ημέρες τα φαινόμενα αστάθειας θα είναι περισσότερα και τοπικά έντονα την Κυριακή και Δευτέρα .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή αλλά με πρόσκαιρη πτώση Κυριακή και Δευτέρα.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών


Σήμερα Σάββατο στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-06-2023


Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 26 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-06-2023

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 13-06-2023

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με έντονη αστάθεια την Κυριακή και πιθανόν τη Δευτέρα . Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με αστάθεια . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα