Καιρός: Βροχές στα δυτικά και βόρεια τη Δευτέρα – Νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Καιρός: Βροχές στα δυτικά και βόρεια τη Δευτέρα – Νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα
Τοπική συννεφιά EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Οι θερμοκρασίες θα κινηθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στα πελάγη τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν βροχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες..Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου που στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/12/1957 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με πολλά προβλήματα. Πάγωσε μέρος της λίμνης Κάρλας. — Το 2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. — Το 2009 είχαμε ισχυρές βροχές στη Δυτική Κρήτη με 80 χιλιοστά βροχής στη Σαμαριά. — Το 2012 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες στη Κέρκυρα.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1952 και για 4 μέρες το Λονδίνο καλύπτεται από πυκνό φωτοχημικό νέφος που έμεινε γνωστό στην ιστορία σαν GreatSmog του 1952 που αποδείχτηκε εξαιρετικά θανατηφόρο αφού προκάλεσε συνολικά 12 χιλιάδες θανάτους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα