Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη
INTIME NEWS

Τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι έως 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 2/5/1950 επικράτησαν ισχυροί άνεμοι στην Αττική με υψηλό κυματισμό στον Σαρωνικό.
  • Το 2009 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.
  • Το 2016 είχαμε πλημμύρες στην Κέρκυρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα