Καιρός: Βροχές την Πρωτομαγιά, επιδείνωση μέχρι την Πέμπτη

Καιρός: Βροχές την Πρωτομαγιά, επιδείνωση μέχρι την Πέμπτη
Βροχή eurokinissi

Βροχές κυρίως στα δυτικά την Πρωτομαγιά και πολλά φαινόμενα από Τρίτη έως Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από σήμερα βροχές στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά που το τριήμερο Τρίτης Πέμπτης θα επηρεάσουν πολλές περιοχές.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 18 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 02-05-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια όπου θα φτάσει τους 21 με 23 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-05-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς μέχρι το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 04-05-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Τρίτη Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα