Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα φτάσει τους 37 βαθμούς

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα φτάσει τους 37 βαθμούς
Στιγμιότυπο από την παραλία της Λούτσας intime

Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες. Περιορισμένη αστάθεια και άνεμοι έως 6 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσουμε και 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Με τοπικές νεφώσεις και λίγες γενικά βροχές αυτήν την εβδομάδα και με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από την Τετάρτη και μετά με βοριάδες

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά από τα μέσα της εβδομάδος ενώ τις επόμενες ημέρες δεν θα απέχει πολύ από τις κανονικές για την εποχή τιμές.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 20/9/2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Κόρινθο. — Το 2008 επικράτησαν πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. — Το 2011 είχαμε ένα νεκρό από την κακοκαιρία στο Βλυχό Λευκάδας.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα