Κακοκαιρία Ilina: “Χτύπησε” και την Αττική με σφοδρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Ilina: “Χτύπησε” και την Αττική με σφοδρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης και στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει αισθητή πτώση. Μικρή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη (5/4).

Η κακοκαιρία “Ilina” έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική, με σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4) ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται ήδη από χθες, Δευτέρα (3/4) το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων. Η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος επίσης “χτυπήθηκαν” από την κακοκαιρία, καθώς σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με κατά τόπους έντοντες χαλαζοπτώσεις.

Στο Άργος σημειώθηκε έντονη ομίχλη, η οποία “εξαφάνισε” το κάστρο της περιοχής, με τις φωτογραφίες από το σημείο να εντυπωσιάζουν.

Ομίχλη "έκρυψε" το κάστρο του Άργους ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρια αναμένεται να εξασθενήσει από αύριο, Τετάρτη (5/4) ενώ μέχρι την Παρασκευή (7/4) ο καιρός θα επανέλθει σε “φυσιολογικά”, για την εποχή, επίπεδα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση για σήμερα, Τρίτη (4/4)

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα