Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Αλυσίδες στα χιόνια - Φωτό αρχείου
Αλυσίδες στα χιόνια - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Σφοδρή χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, σε Χορτιάτη, Ωραιόκαστρο, Φίλυρο και Ασβεστοχώρι, αλλά και στα ορεινά του Νομού Τρικάλων.

Δείτε παρακάτω πληροφορίες σχετικά με τους δρόμους που είναι ανοιχτοί και τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη

Σε ποια τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονόπτωσης, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ημαθία, οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από το 89ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης– Βέροιας- Κοζάνης έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο ("Σέλι"), στη δημοτική οδό μεταξύ Νάουσας και 3-5 Πηγαδιών, από το 12ο χιλιόμετρο έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο ("3-5 Πηγάδια"), όπως επίσης από το 12ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας - Σελίου, έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Πέλλας, συγκεκριμένα από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Στον νομό Χαλκιδικής οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή oδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας και στην επαρχιακή οδό Αρναίας -Ταξιάρχη.

Στον νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων.

Τρίκαλα

Ανοιχτοί οι δρόμοι στα ορεινά του νομού από τη χιονόπτωση. Δεν θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία λόγω παγετού.

Μέχρι και 70 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στην περιοχή της Καστανιάς, ενώ ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Δεκαοκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη δε θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Ασπροκκλησιάς, Χρυσομηλιάς καθώς και ο παιδικός σταθμός Χρυσομηλιάς λόγω παγετού .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τετάρτη

Κακοκαιρία: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη - Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Κακοκαιρία: Προβλήματα από την χιονόπτωση - Κλειστά τα σχολεία σε Τρίκαλα και Φλώρινα

SHARE: