Μέχρι τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

Μέχρι τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή
Κόσμος στις παραλίες της Αττικής Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή σε όλα τα ηπειρωτικά με τον υδράργυρο να φτάνει τους 37 με 38 και τοπικά στη Θεσσαλία τους 39 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στο Νομό Ηρακλείου και Λασιθίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη δυτική Ευρώπη. Από τις ακτές της Αφρικής ξεκινά θερμή εισβολή προς την κεντρική Μεσόγειο και την περιοχή μας.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες.

 

 

Την Κυριακή αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βόρειοι 4 με 5 μπ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ξέρετε ότι: Στις 23 Ιουνίου 2013 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στην Ευρυτανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα