Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά
Μια στάλα νερού στην άκρη ενός κλειστού μπουμπουκιού μαργαρίτας Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο - Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει αστάθεια.

Περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά το Σάββατο και υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 2 περίπου βαθμούς στα ηπειρωτικά.

 

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

 

Στη περιοχή μας οι υψηλές πιέσεις της Βαλκανικής και της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται ανατολικότερα. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. και θα φτάσει στα βόρεια τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 15 Ιουνίου 20009 είχαμε δασική πυρκαγιά στον Υμηττό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα