Παροδικές νεφώσεις το Σάββατο – Υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες

Παροδικές νεφώσεις το Σάββατο – Υψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες
Λιακάδα στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Με παροδικές νεφώσεις θα κυλήσει  ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα και οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο τα 8 μπ. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και ο υδράργυρος τοπικά θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την δυτική και κεντρική Ευρώπη και ένα μέρος του θα επηρεάσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Τρίτη καθώς θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά.

Ο καιρός στην Ευρώπη το Σάββατο

 
Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη το Σάββατο

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί δεν διακρίνεται να μας επηρεάζει κανένα σύστημα και το χαμηλό βρίσκεται μακριά στη κεντρική Μεσόγειο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 με 8 μπ. Η  θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια και στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια το Σάββατο

 
Ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο

 

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και τοπικά 5 με 6 μπ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική το Σάββατο

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και το πρωί πιθανόν ομίχλη.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ και η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

 

Ξέρετε ότι: Στις 2 Φεβρουαρίου του 2012  είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη την Ήπειρο και τα χιόνια μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων έφτασαν τα 20 cm.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα