Πέφτει λίγο η θερμοκρασία – Ξεκινά αστάθεια στα ηπειρωτικά

Πέφτει λίγο η θερμοκρασία – Ξεκινά αστάθεια στα ηπειρωτικά
Σύννεφα πάνω από την Αττική - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ξεκινά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και πιθανόν να έχουμε έντονα φαινόμενα στα βόρεια - Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε αστάθεια που τοπικά στα βόρεια πιθανόν να είναι έντονη

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή και θα φτάσει τους 37 βαθμούς

Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 και στα νότια μόνο 5 με 6 μποφόρ

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά από τις μεσημβρινές ώρες ενώ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 με 37 και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός

Στην Αττική  προβλέπεται Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 -4 μποφόρ και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 4/7/1957 είχαμε 42°C στη Λάρισα. Το 1998 σημειώθηκαν 44°C στη Σούδα, 42 στα Χανιά, 43.6 στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα