Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη

Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Λιακάδα στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με ηλιοφάνεια και ασθενείς ανέμους θα κυλήσει ο καιρός  σε όλη τη χώρα την Τετάρτη και θα φτάσουμε τοπικά και τους 18 βαθμούς, τιμές κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Από πλευράς προειδοποιήσεων meteoalarm δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη επαγρύπνηση.

 

Το πεδίο των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στη κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη θα διατηρήσει τον σχεδόν αίθριο καιρό ενώ μια διαταραχή από την Παρασκευή θα μας επηρεάσει ρίχνοντας την θερμοκρασία κατά 12 περίπου βαθμούς Κελσίου.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην χώρα μας επικρατεί πεδίο υψηλών πιέσεων με λίγες τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργότερα τοπικά 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18  και στα νησιά του Αιγαίου επίσης τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους τοπικά στα ανατολικά αργότερα 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 20 Φεβρουαρίου του 2016 είχαμε καταστροφές από ισχυρούς ανέμους σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα