Σχεδόν αίθριος καιρός – Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος καιρός – Μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Ο ήλιος δύει πάνω από την λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη, αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδος στη χώρα μας. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στη κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά που θα διέλθουν δύο ψυχρά μέτωπα θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή στη χώρα μας της στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της θερμοκρασίας στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται χαρακτηριστικά στα 3 μετεωγράμματα που ακολουθούν Στο πρώτο μετεώγραμμα παρουσιάζεται η 15νθήμερη προοπτική του καιρού στην Αθήνα με την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 8 με 10 βαθμών στο διάστημα 25 με 27 Σεπτεμβρίου η οποία θα συνοδεύεται και από βροχές.

Δεκαπενθήμερη προοπτική καιρού στην Αθήνα

 

Μια ένδειξη για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μπορούμε να πάρουμε μελετώντας τα αναλυτικά μετεωγράμματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 10ημερη προοπτική τα οποία ειδικά για την Θεσσαλονίκη μας δίνουν τάση πτώση της θερμοκρασίας κατά 15 περίπου βαθμούς σε 48 ώρες (από 25 έως 27/9).

Δεκαήμερη προοπτική καιρού στην Αθήνα

 
Δεκαήμερη προοπτική καιρού στη Θεσσαλονίκη

 

 

Κατά τα άλλα σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές πιέσεις σε όλα σχεδόν τα κεντρικά και νότια, οι οποίες θα εμποδίζουν τα συστήματα να κινηθούν νοτιότερα, ακόμα και τα ισχυρά χαμηλά της βόρειας Ευρώπης.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

 
Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

 

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

 
Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτιωμένος θα διατηρηθεί ο καιρός το επόμενο τριήμερο με εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός την Παρασκευή

 
Ο καιρός το Σάββατο

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Ο καιρός την Κυριακή

 
Ο καιρός το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

Ο καιρός το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα